24 Aralık 2014 Çarşamba

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR : YENİ YILDA NELER İSTERİM ???



Bir şahsın yaşadıkça memnun ve mutlu olması için lazım gelen şey,
kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Ağaçları kesmeden taşıyorlar

Ağaçlar kesilmeden taşınabiliyor (21.12.2014-Milliyet)

Değerli arkadaşlar,
2014 de ulus olarak ders alınması gereken birçok olay yaşadık. Bu olayları unutmadan, özellikle cari açığımızın en büyük kalemi olan petrol ve enerji giderlerimizi minimize etmek için ulusal tasarruf programları düzenleyelim. Ayrıca güzel ülkemize doğa tarafından bedava verilen Güneş, Rüzgar ve Jeotermal enerji kaynaklarından gereğince yararlanalım.

Özellikle bu yıl çok miktarda, toplu ağaç kıyımı yaşadık. Anımsayacak olursak, Yüce Önderimiz ağaç kıyımını önlemek için Yalova’daki kendi evini taşıtmıştı. Ben de ağaç kıyımı yerine, yetişmiş ve kaliteli ağaçlarımızın taşınmasını önermek isterim. Öncelikle Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabi kaynaklar, Orman ve Su işleri bakanlıklarımız ile tüm yerel yönetimlerimizin dikkatine sunmak isterim. Bu konuda 21.12.2014tarihli Milliyet gazetesinde çıkan haberde, bir firma Dünyada bu güne kadar 3 milyon ağacı taşımış. Neden, bizde bu taşıma işlemini yapacak bir şirket kurmuyoruz ve taşıma işlemini yapmıyoruz?

Değerli arkadaşlar,
30 NİSAN, HER YIL BÜTÜN DÜNYADAULUSLARARASI AĞAÇ GÜNÜ OLARAK KUTLANIR. Bu günde fidan dikme ve ağaç sevgisi anılır. Ne yazık ki ülkemizde bu konuda bir kutlama ve ağaç dikme kampanyaları düzenlenmedi. Umarım bu yıl düzenlenir. Ayrıca tüm hakimlerimizi de uyarmak isterim. 6.04.2103 tarihli Milliyet gazetesinde yayınlanan HAKİM BEYİN CEZA ORMANI başlıklı yazıda; Afyon Hakimlerinden Mehmet Gökçek, denetimli serbestlik uyguladığı sanıklara verdiği fidan dikme cezasıyla, 40.000 ağaçlık orman yaratmış. Umarım tüm hakimlerimiz de bu cezayı örnek alır ve zorunlu ağaç dikimlerini sağlarlar.

Değerli arkadaşlar,
2013 de yeni yıla girerken 2014 yılı için dilediğim gibi, 2015 yılında da; en az çevre kirliliği ve kuraklık, en az trafik ve uçak kazaları, en az soba ve kombi zehirlenmeleri, en az terör olayı, en az din sömürüsü, en az şehit ve gazi sayısı, en az mahkeme sayısı, en az AB-D yalanı, en az ekonomik sıkıntı ve kriz, en az karşılıksız çek, en az kapkaç ve hırsızlık, en az yolsuzluk ve rüşvet, en az kara para ve dolandırıcılık, sıcak paraya en az faiz ödenmesini isterim.

Sizlere de en çok sağlık ve huzur, en çok mutluluk, en çok başarı, en çok ulusal birliktelik ve dostluklar, en çok laik ve demokratik yaşam, en çok ülke ve millet sevgi ve saygısı ile dolu günler dilerim.

Her güzel şey, yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetinin, birlik ve bütünlüğünü koruyarak, onu sonsuza dek yaşatmak için olsun !!!

Sevgi ve saygılarımla (24.12.2014)

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder