30 Ocak 2015 Cuma

Amal Clooney in court to condemn Armenia genocide-denier

AFP
28 Ocak 2015 13:09
Türk siyasetçi Doğu Perinçek Türk İşçi Partisi Strasbourg doğu Fransız kentinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde yaptığı duruşmadan sonra, 28 Ocak 2015 tarihinde konuşuyor Sol-kanat (C)
.
Strasbourg (Fransa) (AFP) - Ermeni soykırımı bir adamın inkar üzerine uzun süren savaş Emel Clooney varlığı tarafından eklenen dikkat çeken, Çarşamba günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne döndü.
Geçen yıl Hollywood yıldızı George Clooney ile evlendi uluslararası insan hakları avukatı, bir soykırım 100 yıl önce gerçekleşti yalanladı bir Türk politikacı karşı Ermeni hükümeti temsil edildi.
Dogu Perinçek, Türk İşçi Partisi Başkanı, "uluslararası yalan" olarak 1915 Ermeni soykırımını anlatan İsviçre'de sekiz yıl önce mahkum edildi.
O konuşma özgürlüğüne bir saldırı oldu ve AİHS bir Aralık 2013 kararında onunla anlaşmaya söylüyor.
İsviçreli yetkililer kararını temyiz ve 1.5 milyon kişi, Türkiye'nin Osmanlı hükümdarları tarafından öldürüldü diyor Ermenistan, desteğini sahibiz.
Amal Clooney mahkemenin kararı 2013 "Ermeni halkı bir asır önce uğradığı soykırım gerçekliği şüphe" dedi.


Ermenistan, Amal Clooney (C) ve Geoffrey Robertson (L) temsil eden avukatlar, 28 Ocak 2015 tarihinde bekleyin ...
O da söyleyerek, ikiyüzlülük için Türkiye'yi eleştirdi: ". Bu mahkeme çok iyi ifade özgürlüğü üzerindeki utanç verici Türkiye'nin rekor bilir"
Perinçek'in ve Türk hükümetinin avukatları Ermeni soykırımı Holokost gibi "genel konsensüs" meselesi olmadığını savunuyorlar.
Türkiye her zaman Ermenilerin katliamı onları temizlemek için önceden planlanmış girişimi oldu ve sadece 500.000 öldürüldüğünü söylüyor yalanladı.
Perinçek "ne yalanladı ne de katliamlar için özür diledi, ne de Ermenilere karşı nefreti teşvik etmedi", avukatları o sadece zaman Türkiye'yi yöneten Osmanlı makamlar tarafından bir "soykırım niyeti" inkar sözlerine ekledi savundu.
Türkiye ayrıca Ermenilere karşı hiçbir kin yaygın olmadığından Perinçek'in iddiaları muhtemelen nefreti teşvik edemez savunuyor.
tartışma Türk bayrakları ve ülkenin en çağdaş kurucusu Mustafa Kemal Atatürk portrelerini taşıyan, polise göre, 600 Türk protestocular toplanan mahkeme dışında devam etti. O mahkemeye çıkan zaman kalabalık Perinçek alkışladı.
Yaklaşık 20 Ermeniler bir afiş okuma ile yolun diğer tarafında duruyordu: "Hayır reddi - Avrupa tepki gerekir".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder