9 Ocak 2015 Cuma

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR : ÖYLESİNE BİR ÖYKÜ !!!


Bir şahsın yaşadıkça memnun ve mutlu olması için lazım gelen şey,
kendisi için değil, kendisinden sonra gelecekler için çalışmasıdır.
Mustafa Kemal ATATÜRK

photo (3)

Değerli arkadaşlar,
Yıl 2015 ve yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, yeniden bir ulus yaratmak amacıyla kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti 92 yaşında.Bu geçen süre içinde ülkemiz, tek partiden çok partili demokrasiye geçti. 3 kez ihtilal oldu. 27 Mayıs 1960 da dünyanın en iyi 5 anayasasından birine sahip olduk derken, birilerine bu anayasa bol geldi. İç ve dış güçler bu anayasayı bizlere çok gördü. El birliğiyle yeniden darbeler yaptık ve onu yürürlükten kaldırdık.

Ulusal birlik ve bütünlüğümüzü çekemeyenler, bizlerin sağcı-solcu diye, alevi-sünni diye, Türk-Kürt diye ve en sonunda da laik-antilaik diye bölünmemizi istediler. Çünkü dış güçler biliyorlardı ki ne kadar çok bölersen o kadar kolay hükmedebilirsin. Bu emperyalist oyun, ülkemize yüz milyarlarca dolara ve on binlerce değerli yurttaşımızın kaybedilmesine neden oldu.

Ne yazık ki bizlerde bu kahpe oyunlara kandık ve bir ulus olduğumuzu unuttuk. Bu sırada vatansever ve ulusal bağımsızlığımızın her şeyden önce geldiğini düşünen toplum bilimcileri yetiştiremedik. Bu konuda gereken toplumsal projeleri ortaya koyamadık. Dünyada bu konuda başarılı olan ve çeşitli insanlardan yeni bir ulus ve devlet yaratan ülkeler var. Örneğin, herhangi bir spor yarışmasında birinci olan bir ABD’li genç kürsüye çıktığında kendi ulusunun bir simgesi olan bayrağı göndere çekilirken, çalınan ulusal marşına elini kalbine koyarak eşlik edebiliyor.Bizde ise gerektiği halde ulusal marşımızı çaldırmamak, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan, dünyanın en güzel ve en anlamlı bayrağını göndere çektirmemek için her türlü bahaneler üretiliyor.

Değerli arkadaşlar,
Ülkemizin içinde bulunduğu ve önümüzdeki dönemde gittikçe de artması beklenen çok önemli siyasal ve ekonomik sorunlarımız için tüm yurtsever aydınlarımızın çalışması, çözüm üretmesi ve işbirliği yapması gerekiyor. Yani herkes üzerine düşen görevi iyi algılamalı ve gereğini yapmalı. Aksi halde iş işten geçecek ve korkarım ki tarih tekerrür edecek. Bu konuda çok hoşuma giden ÖYLESİNE BİR ÖYKÜ’yü aşağıda sizlerin de bilgisine yeniden sunmak istedim.

Dünyanın en güzel ülkesini, en kötü koşullarda bizlere kazandıran ve ömrü boyunca yılmadan çalışan, dahi önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve çalışma arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyorum. Ne yazık ki birçok ülkeye örnek olan güzel ülkemizin kıymetini algılamayanlar, son günlerde yüce önderimizi ve özgür ulus devletimizi yıpratmak için özel çaba sarf etmektedirler. Onlara, ülkemizi bölmek ve bizleri yok etmek için yıllardır uğraş veren AB-D emperyalizminin kirli amaçlarına hizmet ettiklerini anımsatmak isterim. Bu nankörlük, bizler için çok acı ve üzücü olmaktadır.

Sevgi ve saygılarımla (9.01.2015).

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

ÖYLESİNE BİR ÖYKÜ

ÖYKÜMÜZ DÖRT KİŞİ HAKKINDA.
         BUNLAR;
1- HERKES2- BİRİSİ3- HERHANGİ BİRİ4-HİÇ KİMSE.

YAPILMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR İŞ VARDI VE

HERKESBİRİSİ’NİN BU İŞİ YAPACAĞINDAN EMİNDİ.

GERÇİ İŞİ HERHANGİ BİRİ DE YAPABİLİRDİ AMA.

HİÇ KİMSE YAPMADI, BİRİSİ BUNA ÇOK KIZDI,

ÇÜNKÜ İŞ, HERKES’İN İŞİYDİ.

HERKESHERHANGİ BİRİ’NİN BU İŞİ

YAPABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU. AMA,

HİÇ KİMSEHERKES’İN

BU İŞİ YAPAMIYACAĞININ FARKINDA DEĞİLDİ.

SONUNDAHERHANGİ BİRİ’NİN YAPABİLECEĞİ İŞİ,

HİÇ KİMSE YAPMADIĞI İÇİN, HERKES, BİRİSİ’Nİ SUÇLADI....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder