21 Ekim 2014 Salı

Anayasa hukukçuları neredesiniz

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, Anayasa'ya uyduğu için hapse atılıyor. Bu ülkenin Anayasa Hukukçuları ise, sus pus!
Altta Aydın Üniversitesi'nin işine son verdiği Prof.Dr. Hayrettin Ökçesiz'in çağrısı var. Lütfen paylaşın...

PROF. DR. ESAT RENNAN PEKÜNLÜ 20 KASIM 2014 DE CEZAEVİNE GİRİYOR,  AKADEMİ SESSİZ



PROF. PEKÜNLÜ ÜNİVERSİTEDE DAYATILAN FİİLİ TÜRBAN SERBESTLİĞİNE KARŞI ÇIKARAK ANAYASA MAHKEMESİ VE AİHM KARARLARI İLE YÖK ve  ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ'NİN TALİMATLARINI UYGULAYIP  TÜRBANLI ÖĞRENCİLERİ UYARIP DERSE ALMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN "ÖĞRETİM ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEDİĞİ GEREKÇESİYLE 2 YIL 1 AY HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ.


Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’ye   “türbanlı öğrencinin eğitimini engellediği gerekçesiyle” verilen kesinleşmiş  2 yıl 1 aylık mahkumiyet kararınn infazı  20 Kasım 2014 günü başlayacak. Yargıtay onayı ve " Anayasa'ya aykırılık ve adil yargılama hakkının engellendiği" gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itirazın reddedilmesinden sonra AİHM'ne götürülen fakat iptali konusunda henüz bir sonuç alınmayan kararın infazı Prof. Pekünlü'nün sağlık sorunları nedeniyle iki kez ertelenmişti. Meslekdaşları ve  Öğretim Elemanı örgütleri  20 Kasım 2014  Prof. Pekünlü'yü cezaevine uğurlamak üzere İzmir'de bir araya gelmeye hazırlanıyorlar.

Pekünlü'ye aynı gerekçeyle açılan davalar bitecek gibi değil. İnfaza kalan bu ilk dava devam ederken hiç şüphesiz dinci çevrelerin yönlendirmesiyle 4 kişilik başka bir türbanlı  öğrenci grubunun şikayeti üzerine savcılık, ikinci bir dava daha açmış fakat iilk duruşmada yargıç "rektörlükten izin alınmadan açıldığı için" dosyayı EÜ rektörlüğüne göndermişti. EÜ'nin bir kez daha lüzümu muhakeme kararı vermesi bekleniyor.Verdiği takdirde her bir öğrenci için 3'er yıllık hapis istemiyle toplam 12 yıl hapis talebiyle dava açılması bekleniyor.

Bir başka dava da farklı bir öğrenci grubunun YÖK'e yaptığı şikayet üzerine YÖK'ün açtığı soruşturma sonucunda açıldı. Bu son davanın ilk duruşması 23 Ekim Perşembe günü İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.

Mahkeme Salonu hiç şüphesiz Prof. Pekünlü'nün şahsında laik eğitimi ve hukuk devletini savunmak isteyenlere de açıktır.

Kayhan KANTARLI

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD) İzmir Temsilcisi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder