23 Ekim 2014 Perşembe

Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR : GUZEL ULKEMIZE SAHIP CIKALIM !!!

Değerli arkadaşlar,
IŞİD’in, Kobani’ye saldırmasını protesto eylemlerinde güzel ülkemiz büyük bir çatışma ortamı yaşadı. İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamaya göre; bu çatışmalara 35 kentimizde 121.000 kişi katılmış. 36 can kaybetmişiz ve 139’u emniyet görevlisi olmak üzere 360 yaralımız var. Yanan araç sayısı 1177 ve 212’si okul, 67’si emniyet, 25’i kaymakamlık ve 29’u parti binaları olmak üzere 1113 binamız da yanmış (11.10.2014-Milliyet).

Çok üzücü ve çok yıkıcı olan bu çatışmaları bizlere yaşatanların bir kez daha oturup düşünmelerini isterim. Çünkü dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bizim birlik ve berberliğimize göz dikenlerin tuzağına düşmeyelim. Bu konuda 2011 yılında yazdığım, GÜZEL ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM !!! başlıklı yazımı, sizlere yeniden iletmek istedim.

Umarım, AB-D eperyalizminin tuzağına düşerek bizlere hem maddi hem de manevi kayıp yaşatanlar, bir kez daha ve bu yanlışlara düşmezler.

Sevgi ve saygılarımla (24.10.2014).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR

GÜZEL ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM !!!

Bilelim ki, kazandığımız başarı ulusun kuvvetlerini birleştirmesinden ileri gelmiştir. Aynı başarıları ileride de kazanmak istiyorsak, aynı temele dayanalım ve aynı yolda yürüyelim.(1923)
Mustafa Kemal ATATÜRK

Akan kan bizleri çok üzüyor !!!

Değerli arkadaşlar,
Güzel ülkemiz, dünyanın en önemli ve en değerli toprakları üzerindedir. Sahip olduğumuz doğal ve yaşamsal kaynaklarımızı gelecek nesillerimiz için korumak zorundayız. Bunun için;
  • Tarım ürünlerimize sahip çıkmalıyız. Örneğin, Diyarbakır karpuzu, Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı, Bursa yarma şeftalisi, Karadeniz mandalina ve portakalı, Bitlis tütünü, Yedikule marulu yok artık.
  • Hayvanlarımıza sahip çıkmalıyız. Örneğin, Ankara keçisi, Van kedisi, Denizli horozu, Sivas’ın Kangal köpeği yaşatılmalı.
  • Ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Son günlerde orman yangınları arttı. Acaba sabotaj mı var? Yoksa 2 B den yararlanmak isteyenler mi çıkartıyor?
  • Deniz, Göl ve akarsularımıza sahip çıkmalıyız.Örneğin, dünyada bir örneği daha olmayan Marmara denizimiz, akan kirli dereler yüzünden artık bir foseptik çukuru oldu. Küçükçekmece gölünü kaybettik. Rastgele HES yerine temiz enerji RES tercihini yapmamız gerekiyor.
  • Laik Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız. Çünkü 51 tane İslam ülkesi içinde Yüce Atamızın sayesinde Laik ve demokratik Cumhuriyete sahip tek ülkeyiz.
  • Ve bence en önemli kaynağımız olan saygıdeğer halkımıza ve çilekeş insanımıza sahip çıkmalıyız.Çünkü 1983 den beri yaklaşık 40.000 vatandaşımızı dış destekli terör yüzünden kaybettik. Yaklaşık 300 milyar $ mızı da AB-D emperyalizminden alınan silahlar için boşuna harcadık. Büyük yatırımlar yapabilirdik.

Değerli arkadaşlar,
Daha önce İngiltere, Fransa ve Rusya maskesini kullanan Emperyalizm, Osmanlıyı yıkmak ve parçalamak için Rumları, Kürtleri ve Ermenileri kışkırtarak, birçok isyanın çıkmasını sağlamıştır. Osmanlının yıkılmasından sonra Mustafa Kemal ATATÜRKÜN önderliğinde emperyalizme ve onların işbirlikçilerine karşı koyarak bağımsızlığı elde eden Türkiye Cumhuriyeti, birçok mazlum ülkeye örnek olmuştur. Bu başarıyı hazmedemeyen uluslararası emperyalizm, bu kez AB-D maskesi ile Türkiye Cumhuriyetini bölmek ve parçalamak için farklı yöntemlerle, aynı piyonları kullanmaktadır.

Şimdi de BOP projesi gereğince Tunus, Mısır, Yemen, Libya ve Suriye örneğinde olduğu gibi demokrasi gelecek vaadi ile uzaktan kumandalı iç isyanlar çıkartarak, o ülkelerin insanlarını kullanmakta ve gerektiğinde NATO silahları ile ülkeleri bombalamaktadır. Umarım, bizim değerli ordumuzu da NATO üyesi olduğumuz için Suriye’deki kirli amaçları doğrultusunda kullanmazlar !!!

Değerli arkadaşlar,
Güzel ülkemizde yaşadığımız kanlı terörün önlenmesi konusunda 2005 yılında yazmış olduğum bir yazımda, teröre bulaşmış vatandaşlarımıza seslenerek;“Emperyalist ülkelerin kendi çıkarlarını korumak uğruna yaptıkları çeşitli ayak oyunları ile ülkemizde kandırdıkları yurttaşlarımızı uyararak; Lütfen, gün gelecek emperyalistlerin sizi nasıl kandırdıklarını algılayacaksınız. Onların kirli istekleri için kaç tane yurttaşımızın boş yere canını kaybettiğini göreceksiniz. Sonunda onların çıkarı kalmayınca sizleri bırakıp gidecekler, bizler baş başa kalacağız. Yine sizlere, yüzyıllardır akraba ve arkadaş olan bizler sahip çıkacağız. Ama yaptıklarınızdan utanıp yüzümüze nasıl bakacaksınız? O nedenle sonradan üzüleceğiniz ve utanacağınız eylemler için bir kez daha düşünmenizi istiyorum” demiştim.

Terörizme karşı en önemli aşı, ulusal birlik ve bütünlüğün pekiştirilmesidir. Bu birlik ise terörizme karşı toplumsal anlaşma ve sorunlara ulusal güvenliğimiz ve ulusal birlikteliğimizin sağlanması ön koşulu ile bakmamızı gerektirir.

Ayrıca T Ü R K ve K Ü R T kelimelerinin aynı harflerden oluştuğunu görmemiz gerekir. Yani yüzyıllardır aynı ülkede yaşayan, aynı havayı soluyan ve aynı suyu paylaşan, akraba ve kardeş olan yurttaşların oluşturduğu bir ulus olduğumuzu bilmemiz gerekiyor.

Yüce önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, ulusal birlikteliğimizi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE özdeyişi ile dile getirmiştir. Yani NE MUTLU TÜRK OLANA DEMEMİŞDİR.

Bu ana fikrin, tüm yöneticilerimlz tarafından da kabul edilmesi ve güzel ülkemizin korunması, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza dek yaşamasına neden olacaktır.

Sevgi ve saygılarımla (24.08.2011).
Prof.Dr. Mehmet Ali KÖRPINAR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder